Начало » БАЛИП започва кампания „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“ с подкрепата на Комисията за финансов надзор

Луегитимни и лицензирани брокери

БАЛИП започва кампания „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“ с подкрепата на Комисията за финансов надзор

Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) започва информационна кампания под надслов „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“. Кампанията се подкрепя от Комисията за финансов надзор като част от общите усилия на сектора да бъдат предпазени потенциалните инвеститори от въвличане в измами от незаконни брокери и да се предотвратя функционирането на подобни явления.  В кампанията се присъединиха като партньори:  Българска фондова борса, Централен депозитар, Фонд за компенсиране на инвеститорите и Българска асоциация на независимите трейдъри и инвеститори.

За улеснение на гражданите БАЛИП подреди 10 признака, по които лесно могат да разпознаят дали брокерът, с който общуват, е лицензиран и спазва законовата регулация.

Тези 10 признака, чрез които хората могат да отличат лицензираните и добросъвестните посредници от измамните брокери, са публикувани на интернет сайтовете на всички членове на асоциацията и на сайта на КФН.

Радослава Масларска, председател на УС на БАЛИП, коментира кампанията: „Смятаме, че като асоциация, която развива и поддържа стандарти в сектора от 1997 г., трябва да продължаваме да се грижим за информирането не само на настоящите инвеститори, но и на всички граждани, защото само така можем да им помогнем да избегнат измами с инвестиции.“

БАЛИП ще привлече като партньори и други организации от финансовия свят, които да подкрепят кампанията и да се включат в информирането на гражданите, като публикуват и разпространяват 10-те признака.

БАЛИП е браншовата организация на лицензираните инвестиционни посредници, в която членуват 23 компании, които спазват стриктно законовите изисквания и поддържат наличието на професионални стандарти в сектора на капиталовия и финансовите пазари.

Вижте 10 признака: Как да отличите лицензирания инвестиционен посредник от нелицензирания

Кампанията е подкрепена от Комисията за финансов надзор.

Партньори на БАЛИП в кампанията са: