Начало » За да не станете жертва на финансова измама, проверявайте за лиценз

За да не станете жертва на финансова измама, проверявайте за лиценз

Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) в партньорство с Комисията за финансов надзор (КФН), Българска фондова борса (БФБ), Централен депозитар (ЦД) и Фонда за компенсиране на инвеститорите (ФКИ) отново напомня, че само лицензирани инвестиционни посредници могат да предлагат инвестиционни услуги.

Предвид действията на Специализираната прокуратура и ГДБОП от последните дни по разкриване на схеми за финансови измами от нелицензирани брокери, институциите от инвестиционния сектор напомнят на гражданите, че винаги трябва да проверяват дали компанията, която им предлага финансови услуги, е лицензирана.

Проверката за лиценз се осъществява на сайта на Комисията за финансов надзор.

В помощ на гражданите, инвестиционният сектор провежда информационна кампания „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“, като посочва 10 признака, по които всеки може да разбере дали дадена компания, предлагаща инвестиционни услуги, е лицензирана или не.

Кампанията се провежда с подкрепата на Комисията за финансов надзор и в партньорство с Българска фондова борса, Централен депозитар, Фонд за компенсиране на инвеститорите.

10 признака как да отличите лицензирания инвестиционен посредник от нелицензирания