Начало » За пета поредна година БАЛИП и БАУД организират курсове за брокери и инвестиционни консултанти

За пета поредна година БАЛИП и БАУД организират курсове за брокери и инвестиционни консултанти

Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) съвместно с Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) организират курсове за подготовка на кандидати, желаещи да се явят на изпити пред Комисията за финансов надзор за правоспособността на брокери и инвестиционни консултанти.

Обучението стартира на 25 октомври тази година под мотото „Бизнесът в услуга на бизнеса” и е плод на съвместните усилия на двете професионални организации. Курсът ще продължи до 6 декември, като ще бъде предоставена възможност на курсистите да се явят на пробен изпит на 13 декември.

Една от основните цели е бъдещите брокери и инвестиционни консултанти да са не само теоретично, но и практически подготвени за всички аспекти на работата си, така че със своята компетентност и умения да отговорят адекватно на пазарните изисквания, както и с професионализма си да подпомогнат нелеката задача по възвръщане доверието на инвеститорите към капиталовия пазар.

Предвижда се кандидатите, успешно издържали изпита за брокер пред изпитната комисия, определена от КФН, да се запишат за практическо обучение за работа с Xetra©, RTS и правилата за търговия, организирано от „Българска фондова борса – София” АД.

Обучението ще се проведе в сградата на инвестиционен посредник „Карол“ АД в гр. София, ул. „Златовръх” №1”. Предвижда се и провеждането по желание, извън формата на курса, на пробен изпит и допълнителни занятия (упражнения), както и консултации.

Записването ще става срещу преведена по банков път такса, като подробна информация и регистрация може да се направи в страница Курсове.