Начало » БАЛИП и БАУД организират курсове за брокери и инвестиционни консултанти в подготовка за изпитите през май 2020 г.

БАЛИП и БАУД организират курсове за брокери и инвестиционни консултанти в подготовка за изпитите през май 2020 г.

Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) съвместно с Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) организират за 11-та поредна година съботно-неделни курсове за подготовка на кандидати, желаещи да се явят на изпити пред Комисията за финансов надзор (КФН) за правоспособността на брокери и инвестиционни консултанти.


Тази година КФН обяви пролетна изпитна сесия на 16 и 17 май 2020 г.

Курсовете на БАЛИП и БАУД ще започнат на 14 март 2020 г., събота, и ще приключат на 3 май 2020 г. Обучението ще се проведе в сградата на ИП «Карол» АД в гр. София, ул. „Златовръх” №1. Предвижда се и провеждането по желание, извън формата на курса, при допълнително заплащане, на пробен изпит на 9 май 2020 г. и допълнителни занятия (упражнения), както и консултации.

Курсът ще се проведе при условие, че се запишат 15 или повече курсисти.

Една от основните цели е бъдещите брокери и инвестиционни консултанти да са не само теоретично, но и практически подготвени за всички аспекти на работата си, така че със своята компетентност и умения да отговорят адекватно на пазарните изисквания, както и с професионализма си да подпомогнат нелеката задача по възвръщане доверието на инвеститорите към капиталовия пазар.

Вече има създадена традиция курсистите на БАЛИП и БАУД да се представят много добре на изпитите пред КФН, като успеваемостта варира от 80% до 100% по различните специалности.

Вижте подробна информация за таксите и записване за курсовете